Feltöltve:

Sajtos roló

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
hideg víz125 milliliter
1 darab
citromlé1 evőkanál
tojássárga1 darab
liszt a nyújtáshoz10 dekagramm

Sajtkrém

reszelt sajt30 dekagramm
tojássárga4 darab
tej2 dl
d.Rama10 darab
1 darab
bors1 darab

Elkészítés

1. lépés

Sajtkrém: 30 dkg reszelt sajtot 4 tojássárgával, 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. Ha teljesen kihűlt, akkor 10 dkg Ramával habosra kikeverjük, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Tészta: a Ramából elveszünk 5 dkg-ot, félretesszük, a lisztből 5 dkg-ot kiveszünk és a 20 dkg Ramával jól összegyúrjuk. Téglalapot alakítunk ki belőle és a hűtőbe tesszük. A liszttel elmorzsoljuk az 5 dkg Ramát és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, addig amíg a kezünktől és a deszkától is elválik. 30 perc pihentetés után kinyújtjuk és a Ramát a közepére téve hajtogatjuk. Óvatosan kinyújtjuk és újrahajtjuk. 20 perc pihenő, majd nyújtás, hajtogatás, ismét 20 perc pihenő és nyújtás, hajtogatás, és kész. A továbbiakban úgy járunk el vele, mint a bolti leveles tésztával. 20 percet pihentetjük és forró sütőben kisütjük. A fa nyelünkre szépen a csíkokat feltekerjük és tepsibe rakva megsütjük. A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy, hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba kell mártani. Nagyon finom és jó recept ajánlom mindenkinek.










Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem