Sajtos pogi
Sajtos pogi
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • só - 1 evőkanál
  • tojássárgája - 2 darab
  • tejföl - 1 pohár
  • reszelt sajt (fele lehet füstölt is) - 20 dekagramm
  • főtt burgonya áttörve - 2 darab
  • élesztő - 2 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • tej - 1 kevés
  • vékony lapocskákra vágott mandula
  • csokoládé
  • 200 grammos babapiskóta

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a tejben megfuttatni. A lisztbe beletenni a reszelt sajt nagy részét, a burgonyát, a tojások sárgáját, a tejfölt, a sót és az élesztőt. Összekeverni, majd bele a Ramát, s jól kidolgozni. Hűtőbe tenni. Másnap a tésztát kicsit átgyúrni, rácsozni a tetejét, pici pogikat szaggatni, tojással lekenni, s a maradék sajttal megszórni. 160-170 fokon aranysárgára sütni.