só | 1 evőkanál |
tojássárgája | 2 darab |
tejföl | 1 pohár |
reszelt sajt (fele lehet füstölt is) | 20 dekagramm |
főtt burgonya áttörve | 2 darab |
élesztő | 2 dekagramm |
liszt | 50 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
tej | 1 kevés |
vékony lapocskákra vágott mandula | |
csokoládé | |
200 grammos babapiskóta |
Az élesztőt a tejben megfuttatni. A lisztbe beletenni a reszelt sajt nagy részét, a burgonyát, a tojások sárgáját, a tejfölt, a sót és az élesztőt. Összekeverni, majd bele a Ramát, s jól kidolgozni. Hűtőbe tenni. Másnap a tésztát kicsit átgyúrni, rácsozni a tetejét, pici pogikat szaggatni, tojással lekenni, s a maradék sajttal megszórni. 160-170 fokon aranysárgára sütni.
Hozzászólások