Feltöltve:

Sajtos perec

timer 80
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt1 kilogramm
Ráma1 csomag
zsír25 dekagramm
tojás2 darab
élesztő1 csomag
tej2 dl
1 kávéskanál

A tetejére

kemény sajt (reszelve)20 dekagramm
tojássárgája1 darab
1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt egy csipetnyi cukorral és liszttel felfuttatjuk benne. A többi hozzávalót gyúródeszkára tesszük, és puha mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Két cipóra felosztjuk, és rövid ideig (10 perc) pihentetjük. A cipókat egyenként félujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd perecvágóval kivágjuk. A tetejét megkenjük sóval ízesített tojással, és beszórjuk reszelt sajttal.

  2. 2. lépés

    Rövid pihentetés után forró sütőben rózsaszínűre sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1