Feltöltve:

Sajtos krémes (borzaska)

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

reszelt sajt10 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tej1.5 dl
liszt2 evőkanál
tojássárgája2 darab
1 darab
tejföl1 darab

A tésztához

1 darab
tejföl1 pohár
Ráma20 dekagramm
liszt40 dekagramm

Sajtos krémes (borzaska) a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőben pihentetjük, (akár előző nap is elkészíthetjük). Másnap fél centi vastagságúra nyújtjuk, és 3 centi átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat megkenjük felvert tojással, és megsütjük. Ha kihűltek, a következő krémmel töltjük meg őket: a tojások sárgáját a liszttel és a tejjel simára keverjük, lassú tűzön állandó keverés mellett felforraljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a Ramát, a reszelt sajtot, kevés sót, és annyi tejfölt, hogy ne legyen lágy a krém. Két korong közé kenjük a krémet úgy, hogy a széleire is jusson, majd egyenként reszelt sajtba forgatjuk a korongokat. A reszelt sajtot felhasználásig hűtsük le.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem