Feltöltve:

Sajtos kifli

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fruktóz (édesítőszer)

-

sajt15 dekagramm
élesztő7 dekagramm
liszt fele rétesliszt95 dekagramm
só + 1 teáskanál1 evőkanál
cukor1 evőkanál
étolaj2 dl
tej0.5 liter
Ráma10 dekagramm
tojás a lekenéshez1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1/2 l tejből kb. 2 dl-t kiveszünk és belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukrot is teszünk bele. A többi tejhez hozzáöntjük a 2 dl étolajat, a sót és a maradék cukrot, majd langyosra melegítjük. A liszt közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt, majd a felmelegített tej- étolaj keveréket. Jól kidolgozzuk, majd kb. 1 óra 15 percig kelesztjük. Lágy tésztát kapunk. Kelesztés után 4 cipóra osztjuk, majd kerekre formázzuk, 16 szeletet vágunk belőle. Minden cipóból 16 db kifli lesz. Minden szeletre Ramát teszünk, és ízlés szerint sajttal, sonkával megtöltjük. Ezután feltekerjük, kicsi kifliket kapunk. 10 percig még kelesztjük. Tojással megkenjük a tetejét, és sajttal megszórjuk. Meleg sütőben 10-15 percig sütjük. 64 db kifli lesz belőle.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem