Feltöltve:

Sajtos képviselőfánk

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

1 darab
tojás5 darab
vaj vagy sütőmargarin10 dekagramm
finomliszt20 dekagramm

Sajtkrém

búzacsíra1 darab
1 darab
petrezselyemzöld1 csomag
fokhagyma2 gerezd
krémsajt40 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy kisebb lábasban felteszünk forrni 2 dl vizet a vajjal vagy sütőmargarinnal és egy csipet sóval. Amikor felforrt, beleszórjuk a lisztet, és fakanállal kevergetve, lassú tűzön addig főzzük, amíg
    a tészta összeáll. A tűzről levéve egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, habverővel simára keverve a tésztát. A masszából sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal halmokat rakunk, egymástól jókora távolságra, mert sütés közben megnőnek. A fánkokat betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. 10 perc után mérsékeljük a tüzet, és addig sütjük - körülbelül 20 percig - amíg a belsejük is átsül. Kivesszük a sütőből, és félretesszük hűlni.
    A kihűlt fánkokat kettévágjuk, az üreges belsejüket pedig megtöltjük a sajtkrémmel. A tetejüket megszórjuk csírával, és mindegyikre visszahelyezzük a kalapját. Sajtkrém: a krémsajtot kikeverjük az összezúzott fokhagymával meg a finomra aprított petrezselyem zöldjével, és ízlés szerint sózzuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem