Ráma | 20 dekagramm |
---|---|
só | 2 teáskanál |
tojássárgája | 3 darab |
trappista sajt | 20 dekagramm |
liszt | 80 dekagramm |
---|---|
tej | 3.5 dl |
élesztő | 5 dekagramm |
olaj | 1.5 dl |
cukor | 1 evőkanál |
só | 1 kávéskanál |
kefír | 1 pohár |
sajt | 1 darab |
---|---|
köménymag | 1 darab |
szezámmag | 1 darab |
tejföl | 3 evőkanál |
---|---|
tojássárgája | 1 darab |
Sajtos háromszög recept.
Az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót, majd közepes keménységű tésztát készítünk. Négy cipót készítünk belőle.
A Ramát habosra keverjük a sóval és a tojássárgával.
Egyenként kisodorjuk a tésztát, megkenjük a krémmel, megszórjuk a reszelt sajttal, végül feltekerjük mint a piskótát. Ferdén felszeleteljük farkasfogszerűen. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 35-40 percig pihentetjük.
A tejfölt összekeverjük a tojássárgával és megkenjük a sütiket, megszórjuk sajttal, szezámmaggal, köménymaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.