1. lépés
Az élesztőt és a cukrot 2 evőkanál langyos vízbe keverjük, 10 percig meleg helyen állni hagyjuk. A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a Ramát és kihűtjük. A lisztet és 1,5 kávéskanál sót összekeverünk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a petrezselymet, közepébe mélyedést csinálunk, ide öntjük az élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, közben apránként beleöntjük a tejet. Ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk. A tésztát hólyagosra kidolgozzuk (10-15 perc). Ramával kikent tálban, meleg helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és hosszú csíkokat formálunk belőlük. A három tésztacsíkot összefonjuk, de vigyázzunk, ne nyomjuk meg őket. Liszttel meghintett tepsibe tesszük, konyharuhával letakarjuk, és 30 percig meleg helyen kelesztjük. A megkelt kalácsot tojássárgával megkenjük, tengeri sóval megszórjuk. Meleg sütőben pirosra sütjük, majd grillrácsra tesszük, és kihűtjük.
Hozzászólások