Sajtos csigabiga
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 25 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • só - 1 teáskanál
  • Ráma - 25 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • sajt - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztben elmorzsoljuk a Rama felét, majd hozzáadjuk a sütőport, a sót, a tejet és alaposan összegyúrjuk. Három cipóra osztjuk.
  2. A Rama másik felét habosra kikeverjük, majd beleforgatjuk a reszelt sajtot. A krémet három részre osztjuk.
  3. A cipókat egyenként alufólián téglalap alakúra nyújtjuk és mindegyiket megkenjük a sajtos, Ramás krémmel.
  4. A fólia segítségével feltekerjük a tésztát, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Ramával kikent tepsibe tesszük, úgy, hogy a vágott fele kerüljön alulra, majd forró sütőben kisütjük.