Sajtos csiga a Előételek kategóriában
A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval. Közepébe mélyedést készítünk, és a meglangyosított tej felét beleöntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy kb. 5 perc alatt felfusson. Ekkor beletesszük a tojást, és dagasztógéppel vagy kézzel a maradék tej hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
Letakarjuk, és fél órát pihenni hagyjuk. Ekkor kettévágjuk a tésztát és az egyik darabot fél cm vastagra kinyújtjuk, szétkenjük rajta a tömlős sajtot és összehajtogatjuk, majd rögtön újra ki is nyújtjuk. Rászórjuk a reszelt sajt felét és feltekerjük.
Felszeleteljük, Ramával kikent tepsibe helyezzük és még hagyjuk kelni egy kicsit kb. 10-15 perc, mielőtt sütőbe tesszük.
A másik adag tésztát is elkészítjük ugyanígy, megkenjük a tetejét és megsütjük.