Sajtos csavart a Előételek kategóriában
A lisztet a Ramával elmorzsoljuk. A sajtot beleszórjuk, megsózzuk, majd a hideg vízzel összegyúrjuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük és legalább 1 órán át pihentetjük.
Ezután enyhén lisztezett gyúrólapon 3-4 mm vastagságú, 40 cm hosszú téglalappá nyújtjuk. Lisztbe mártott derelyevágóval (esetleg késsel) a tésztából hosszában tíz, egyenként ujjnyi szélességű csíkot szabunk, amit azután 5 cm-es darabokra felvágunk.
Az így kapott kis lapokat a közepüknél egyszer megcsavarva sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben nagy lánggal (220 °C, légkeveréses sütőben 200 °C) 11-12 percig sütjük.