Sajtos töltött sonka
Sajtos töltött sonka
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • tej - 4 dl
  • alma - 1 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • gépsonka - 8 szelet
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag
  • ecetes torma - 1 evőkanál
  • törött fekete bors - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. A sajtszószt elkészítjük, plusz 1 tojássárgájával és hűlni félretesszük. A nyers sonkaszeleteket delikáttal és törött borssal megszórjuk.
  2. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és ugyancsak lereszeljük, majd a sajtszószhoz keverjük. A sonkákba töltjük a tölteléket és összegöngyöljük. Hogy ne essen szét, szúrjuk át egy hústűvel vagy fogvájóval.
  3. Lisztben megforgatjuk, és félretesszük. 1 dl tejet összekeverünk a felvert tojással és megmártjuk benne a töltött sonkát. Ezután ismét lisztben, végül a tejes tojásban ismét megforgatva, forró olajba tesszük, és 5-7 perc alatt pirosra sütjük. Jól lecsöpögtetjük róla az olajat és azonnal tálaljuk .