vöröshagyma | 1 darab |
---|---|
tojás | 2 darab |
tej | 4 dl |
alma | 1 darab |
Delikát ételízesítő | 1 evőkanál |
gépsonka | 8 szelet |
Knorr Sajtszósz alap | 1 csomag |
ecetes torma | 1 evőkanál |
törött fekete bors | 1 csipetnyi |
Sajtos töltött sonka a Főételek kategóriában
A sajtszószt elkészítjük, plusz 1 tojássárgájával és hűlni félretesszük. A nyers sonkaszeleteket delikáttal és törött borssal megszórjuk.
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és ugyancsak lereszeljük, majd a sajtszószhoz keverjük. A sonkákba töltjük a tölteléket és összegöngyöljük. Hogy ne essen szét, szúrjuk át egy hústűvel vagy fogvájóval.
Lisztben megforgatjuk, és félretesszük. 1 dl tejet összekeverünk a felvert tojással és megmártjuk benne a töltött sonkát. Ezután ismét lisztben, végül a tejes tojásban ismét megforgatva, forró olajba tesszük, és 5-7 perc alatt pirosra sütjük. Jól lecsöpögtetjük róla az olajat és azonnal tálaljuk .