Sajtos töltött burgonya
Sajtos töltött burgonya
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 4 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • burgonya - 8 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • trappista sajt - 10 dekagramm
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a burgonyákat, tiszta még használatlan mosogató szivaccsal. A megmosott burgonyákat héjastól megfőzzük úgy, hogy a főzőlébe zöldségleves kockát teszünk.
  2. A főtt burgonyát hosszában felezzük meg, és a közepét óvatosan kaparjuk ki, de ne teljesen. A kikapart főtt burgonyát törjük át, és tegyük félre. A burgonyák alját vékonyan vágjuk le (talpat csinálunk), így nem fognak eldőlni.
  3. Az Alapot készítsük el a javaslat szerint és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá az áttört burgonyát, finomra vágott snidlinget és az ételízesítőt. Fűszerezhetjük ízlés szerint szerecsendióval, fehérborssal.
  4. Az így kapott tölteléket töltsük vissza a felezett burgonyákba, és szórjunk rá reszelt sajtot.
  5. Tegyük margarinnal kikent tepsibe, és 200ºC-ra előmelegített sütőben süssük készre 5-8 perc alatt.