Sajtos-tökmagos muffin
Sajtos-tökmagos muffin
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person12 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • tej - 2 dl
  • finomliszt - 20 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • sütőpor - 1 csomag
  • őrölt fekete bors - 1 dekagramm
  • tökmag - 10 dekagramm
  • reszelt trappista sajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is. A tojást az az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a tökmagos liszttel és a reszelt sajttal összedolgozzuk.
  2. Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, a tökmagos masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.
  3. A formában hagyjuk 10 percig, majd a muffinokat melegen vagy langyosan tálaljuk.