Rama Vajas Íz | 250 gramm |
liszt | 250 gramm |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 kiskanál |
tej | 1 dl |
reszelt sajt | 150 gramm |
só | 1 csipetnyi |
édes őrölt paprika | 1 kiskanál |
Sütési idő | 10 perc |
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | sütőpapírral bélelt sütőlemez |
A puha Rama Vajas Íz felét keverjük össze a reszelt sajttal, és őrölt paprikával.
A puha Rama Vajas Íz másik felét morzsoljuk össze a sütőporral és pici sóval elkevert liszttel, majd a tej hozzáadásával gyúrjuk össze. Osszuk három felé a tésztánkat.
Lisztezett felületen nyújtsuk mindegyiket ki 1-2mm vastag téglalapra, majd kenjük meg a reszelt sajtos-margarinos krémmel. Tekerjük fel szorosan, csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tésztahengereket csomagoljuk ki, és szeleteljük fel 2mm-es tekercsekre, majd helyezzük ezeket sütőpaprral bélelt sütőlemezre. Előmelegített sütőben süssük kb. 10-12 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. (Vigyázzunk, ne legyen túl sötét, nehogy a paprika megégjen.)
Hozzászólások