Feltöltve:

Sajtos tejfölös lángos

timer 90
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz4 dl
cukor2 teáskanál
tej2 dl
búzaliszt1 kilogramm
élesztő5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut.

  2. 2. lépés

    Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük a 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Ha már közepesen lágy a tészta, akkor fél órát kelesztjük. Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, a tálcára tesszük. Konyharuhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább. Ha már szép nagyra megnőttek(kb 15 perc) a tészták, elkezdhetjük a sütést.

  3. 3. lépés

    Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja. Tálaláskor sózzuk, tejföllel megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 130"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 130"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 15"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem