Feltöltve:

Sajtos-sós rúd

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

1 darab
liszt25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
sajt40 dekagramm
tojás a lekenéshez1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    40 dkg sajtot lereszelünk, 25 dkg hideg Ramát feldarabolunk. A gyúródeszkára borítunk 25 dkg lisztet. Köré szórjuk a Ramát. Alaposan megsózzuk. Elkezdjük összemorzsolni a Ramát a liszttel. Szép lassan elkezd összeállni. Ekkor hozzáadunk 25 dkg reszelt sajtot és gyorsan finom tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Egy zacsiba és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük, kicsit hűlni. Ha lejárt az idő, kivesszük a hűtőből és a zacsiból. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kb. 3-5 mm-esre kinyújtjuk. Az egészet megkenjük felvert tojással, hogy szép színe legyen és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Utána derelyevágóval vékony szeleteket vágunk a tésztából. Előmelegített sütőben kb. 200-220 fokon úgy 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. Könnyű, gyors, illatos, finom, egyszerűen elkészíthető.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem