Feltöltve:

Sajtos-sonkás tejfölös csiga

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt50 dekagramm
tojás1 darab
tejföl1 dl
1 csipetnyi
élesztő2.5 dekagramm
tej1 dl
cukor1 kevés
Ráma7.5 dekagramm

Töltelék

doboz tejföl1 kis
fokhagyma2 gerezd
gépsonka reszelve15 dekagramm
reszelt sajt20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a tálba teszem, mélyedést csinálok a közepébe, beleütöm a friss tojást, a tejfölt is beleteszem. Az élesztőből és a tejből kovászt készítek, hozzáadom a kovászt, a sót, a tejfölt és a megolvasztott Ramát. Jól kidolgozom és kétszeresére hagyom megkelni, majd két cipóra osztom. A tejfölbe belekeverem a reszelt fokhagymát és a kinyújtott tésztát megkenem vékonyan a tejföllel. A sonkát nagy lyukú reszelőn lereszelem és ráteszem a sajttal együtt. Feltekerem mint a beiglit, felszeletelem 2 cm -es szélesre és az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe téve megszórom kevés reszelt sajttal, majd 18-20 perc alatt megsütöm.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre