Sajtos-sonkás kifli
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • tej - 3 dl
  • tojás - 2 darab
  • élesztő - 1 darab
  • só - 1 teáskanál
  • tejföl - 2 evőkanál
  • cukor - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a 3 dl tejbe, pici sót és egy csipetnyi cukrot teszünk bele. A lisztet, a 2 tojást, a Ramát, a tejfölt és az egy kiskanál sót összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és hagyjuk pihenni. Fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kockákat vágunk belőle és sajttal, sonkával megtöltjük.