Sajtos-sonkás csiga
Sajtos-sonkás csiga
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 500 gramm
  • Ráma - 30 gramm
  • tej - 4 dl
  • só - 2 teáskanál
  • élesztő - 25 gramm
  • sajt - 1 darab
  • sonka - 1 darab

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 3 dl tejben. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzágyúrjuk az élesztős tejet, végül hozzáadjuk az olvasztott Ramát.
  2. Ha a tésztánk kemény, akkor adhatunk hozzá még tejet. A duplájára kelesztjük. Téglalap alakúra nyújtjuk, sorban rátesszük a sonkákat és rászórjuk a reszelt sajtot, majd feltekerjük.
  3. Ujjnyi vastagságúra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, még kb 15 percet kelesztjük és 180 fokos sütőben megsütjük.