tejföl | 2 dl |
---|---|
olaj | 1 dl |
cukor | 1 teáskanál |
tej | 3 dl |
fokhagymagerezd | 4 darab |
sajt | 20 dekagramm |
liszt | 40 dekagramm |
lenmag | 1 evőkanál |
só | 1 teáskanál |
lilahagyma | 2 darab |
szezámmag | 1 evőkanál |
sonka | 20 dekagramm |
élesztő | 2 dekagramm |
tojássárga | 1 darab |
morzsolt konzerv kukorica | 10 dekagramm |
Sajtos-sonkás tekercs a Előételek kategóriában
Egy kis langyos tejben elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk, és meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a tejjel, olajjal, sóval, majd hozzáöntjük az élesztőt is.
Jól átgyúrjuk, és letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük.