Sajtos-sonkás sült spagetti
Sajtos-sonkás sült spagetti
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Classic - 1 evőkanál
  • aprított fokhagyma gerezd - 2 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • trappista sajt - 15 dekagramm
  • spagetti - 40 dekagramm
  • 12%-os tejföl - 2 dl
  • aprított petrezselyemzöld - 1 csokor
  • nyers tojás - 1 darab
  • 2,8 % -os tej - 2 dl
  • pulykamell sonka - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A spagettit picit sós vízben kifőzzük, leszűrjük és melegen tartjuk.
  2. Az olívaolajon lepirítjuk a csíkokra vágott pulykasonkát, hozzáadjuk a felkockázott paprikát, a finomra vágott fokhagymát, majd a KNORR Sajtszósz Rafinéria alapot és a hideg tejet.
  3. Folyamatosan kevergetve újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Finomra vágott petrezselyemzöldet teszünk bele és jól elkeverjük.
  4. A sonkás sajtszósszal összeforgatjuk a spagettit. Egy hőálló tálba tesszük, beborítjuk a tojással elkevert, sózott, borsozott tejföllel, és tetejére reszelt sajtot szórunk.
  5. Előmelegített, 180 °C fokos sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük.
  6. A tálból kivágva tálaljuk, esetleg meglocsolhatjuk még plusz tejföllel.