Rama Classic | 1 evőkanál |
---|---|
aprított fokhagyma gerezd | 2 darab |
olíva olaj | 2 evőkanál |
piros kaliforniai paprika | 1 darab |
trappista sajt | 15 dekagramm |
spagetti | 40 dekagramm |
12%-os tejföl | 2 dl |
aprított petrezselyemzöld | 1 csokor |
nyers tojás | 1 darab |
2,8 % -os tej | 2 dl |
pulykamell sonka | 20 dekagramm |
Sajtos-sonkás sült spagetti a Főételek kategóriában
A spagettit picit sós vízben kifőzzük, leszűrjük és melegen tartjuk.
Az olívaolajon lepirítjuk a csíkokra vágott pulykasonkát, hozzáadjuk a felkockázott paprikát, a finomra vágott fokhagymát, majd a KNORR Sajtszósz Rafinéria alapot és a hideg tejet.
Folyamatosan kevergetve újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Finomra vágott petrezselyemzöldet teszünk bele és jól elkeverjük.
A sonkás sajtszósszal összeforgatjuk a spagettit. Egy hőálló tálba tesszük, beborítjuk a tojással elkevert, sózott, borsozott tejföllel, és tetejére reszelt sajtot szórunk.
Előmelegített, 180 °C fokos sütőbe tesszük és 25 perc alatt
megsütjük.
A tálból kivágva tálaljuk, esetleg meglocsolhatjuk még plusz tejföllel.