Sajtos rúd
Sajtos rúd
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person20 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
  • tejföl - 1 dl
  • tojás - 1 darab
  • liszt - 25 dekagramm
  • reszelt sajt - 20 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm

Elkészítés:

  1. Vegyünk elő egy nagyobb edényt, és a lisztet morzsoljuk össze a margarinnal, sóval, tojással és az élesztővel.
  2. Adjuk hozzá a tejfölt és 10 dkg reszelt sajtot.
  3. Gyúrjuk össze, szórjuk meg egy kis liszttel a tetejét, majd takarjuk le egy konyharuhával és hűvös helyen 20 percig pihentessük.
  4. Ha letelt a 20 perc, vegyünk elő egy gyúródeszkát, lisztezzük meg és nyújtsuk ujjnyi vastagságúra a tésztát.
  5. A tojást egy pici tálban verjük fel, kenjük meg vele a tészta tetejét, és szórjuk meg reszelt sajttal, úgy hogy mindenhova egyenletesen jusson.
  6. Derelyevágóval hosszúkás rudakra szeleteljük.
  7. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük világosbarnára