Rama Vajas Íz | 12 dekagramm |
---|---|
tejföl | 1 dl |
tojás | 1 darab |
liszt | 25 dekagramm |
reszelt sajt | 20 dekagramm |
élesztő | 2 dekagramm |
Sajtos rúd a Előételek kategóriában
Vegyünk elő egy nagyobb edényt, és a lisztet morzsoljuk össze a margarinnal, sóval, tojással és az élesztővel.
Adjuk hozzá a tejfölt és 10 dkg reszelt sajtot.
Gyúrjuk össze, szórjuk meg egy kis liszttel a tetejét, majd takarjuk le egy konyharuhával és hűvös helyen 20 percig pihentessük.
Ha letelt a 20 perc, vegyünk elő egy gyúródeszkát, lisztezzük meg és nyújtsuk ujjnyi vastagságúra a tésztát.
A tojást egy pici tálban verjük fel, kenjük meg vele a tészta tetejét, és szórjuk meg reszelt sajttal, úgy hogy mindenhova egyenletesen jusson.
Derelyevágóval hosszúkás rudakra szeleteljük.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük világosbarnára