Sajtos roló recept.
Egy csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra kinyújtunk. Egész tojással az egészet lekenjük és egy centi széles csíkokra vágjuk. Csíkonként szorosan, egymást fedve egy darabolt főzőkanál nyelére tekerjük. A tojás nélküli felét tekerjük a roló formára, vagy a főzőkanál nyelére. Egy főzőkanálnyélből 2 db 10–12 cm-es darab jön ki. 20 percet pihentetjük és forró sütőben megsütjük.
Sajtkrém :
30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával , 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni.
A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba kell mártani.
A tészta akkor nem jön le a formáról :
- ha nem sült meg a tészta
- ha nem forrón szedjük le a formáról
Ha valaki tart attól, hogy a tészta esetleg nem jön le a formáról annak ajánlom, hogy csavarja be alufóliával a hengereket, vajazza meg és úgy csavarja rá a tésztát.