olívaolaj | 1 dl |
---|---|
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
napraforgóolaj | dl |
trappista sajt | 25 dekagramm |
aprított petrezselyemzöld | 1 csokor |
tv paprika | 12 darab |
előfőzött hosszúszemű rizs | 18 dekagramm |
pritamin paprika | 1 darab |
Sajtos rizzsel töltött paprika a Főételek kategóriában
A zöldpaprikákat kicsumázzuk, és belül sóval, borssal fűszerezzük.
A forró olajon fehéredésig sütjük a rizst, majd felöntjük a rizshez képest dupla mennyiségű forró vízzel, és belemorzsoljuk a zöldségleves kockákat.
Ha felforrt megkeverjük és fedővel letakarva takaréklángon 20 percig pároljuk. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a kockákra vágott piros paprikát, a sajtot és az aprított petrezselymet. Jól összekeverjük, majd megtöltjük vele a paprikákat.
Az olívaolajat tepsibe öntjük, belefektetjük a paprikákat, és 200 ºC-os sütőben néha megforgatva minden oldalukat pirosra sütjük.