Sajtos rántott pontyszelet
Sajtos rántott pontyszelet
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • tojás - 2 darab
  • hagyma - 1 csokor
  • Globus Majonéz - 1 dl
  • reszelt sajt - 10 dekagramm
  • ponty - 8 szelet
  • Globus Mustár - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A tartármártáshoz a hagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, vagy esetleg reszeljük.
  2. A majonézt összekeverjük a tejföllel, majd belekeverjük a mustárt és a hagymát. Ízlés szerint tehetünk bele egy kevés cukrot, borsot is. A tartármártást tálalásig zárt edényben a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
  3. A halszeletek megmossuk, majd megsózzuk, kb. 15 percig állni hagyjuk.
  4. A halszeleteket bepanírozzuk (a lisztbe keverjük bele a reszelt sajtot), majd forró olajban kisütjük. Sütés után papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat beszívja. Tálalásig meleg helyen tartjuk.