Sajtos rakott karfiol
Sajtos rakott karfiol
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • karfiol - 1 kilogramm
  • vöröshagyma - 2 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sajt - 20 dekagramm
  • rizs - 25 dekagramm
  • kömény - 1 teáskanál
  • pirospaprika - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A rizst szintén sós vízben főzzük meg.
  2. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a leveskockákat, a babérlevelet és a pirospaprikát. Belekeverjük a darált húst és felöntjük 1,5 dl vízzel. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és a lé nagy része el nem fő.
  3. Ezután a darált húshoz keverjük a rizst.
  4. Egy teflon tepsibe tesszük a főtt karfiolt, rákanalazzuk a rizses darált hús felét, megszórjuk a reszelt sajt felével, majd rátesszük a maradék rizses húst.
  5. A tetején elkenjük a tejfölt és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
  6. 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.