Feltöltve:

Sajtos palacsinta

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

kész palacsinta12 darab
Rama Vajas Íz15 dekagramm
liszt10 dekagramm
trappista sajt25 dekagramm
szerecsendió1 kis
Delikát ételízesítő1 teáskanál
tej300 milliliter
kis pohár tejföl (150-170 g)1 darab

Ki mondta hogy a palacsinta csak édes lehet? Íme egy egyszerű sós változat. A vékonyra kisütött palacsintát finom sajtos besamellel töltjük meg és sütjük pirosra. Tálaljuk salátával, tejföllel. Ez ugyan egy alaprecept, amit kedvünkre módosíthatunk. Próbáljuk ki úgy is, hogy a besamelbe párolt zöldségeket, esetleg kockákra vágott és pirított csirkemellet keverünk ...

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A margarinon a lisztet világos zsemleszínűre pirítjuk.

  2. 2. lépés

    Felöntjük tejjel, kevergetve felforraljuk. Ízesítjük 1 tk Delikáttal, szerecsendióval.

  3. 3. lépés

    Hozzáadjuk a reszelt sajt felét, jól elkeverjük, hagyjuk kihűlni.

  4. 4. lépés

    A palacsintákat megtöltjük a sajtkrémmel.

  5. 5. lépés

    A megtöltött palacsintákat tegyük margarinnal enyhén kikent hőálló tálba, kenjük meg vékonyan tejföllel, szórjuk meg a maradék sajttal.

  6. 6. lépés

    220 °C süssük pirosra 10-12 perc alatt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek