Sajtos karfiolkrém leves fokhagymás brokkolival
Sajtos karfiolkrém leves fokhagymás brokkolival
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • karfiol - 70 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • tejszín - 2 dl
  • brokkoli - 40 dekagramm
  • Knorr Házias Zöldség Levesalap - 2 darab
  • borsikafű - 1 teáskanál
  • füstölt sajt - 15 dekagramm
  • szőlőmagolaj - 2 evőkanál
  • fokhagyma granulátum - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk
  2. A vöröshagymát az olíva olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karfiolt, a borsikát és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk
  3. Felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a házias zöldség alapot, és készre főzzük.
  4. Felöntjük 2 liter zöldség alap lével, és készre főzzük. Lepépesítjük és újra felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a sajtot, amiből kb. 5 dkg-ot félre teszünk a tálaláshoz.
  5. A brokkolit megszórjuk a a fokhagyma granulátummal és a felmelegített szőlőmag olajon hirtelen megpirítjuk egy fél dl víz hozzáadásával kb. 5 percig pároljuk.
  6. Tálaláskor a brokkolit a levesbe középre rakjuk és megszórjuk a reszelt sajttal.