Sajtos húsos szélesmetélt sült gombával
Sajtos húsos szélesmetélt sült gombával
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • gomba - 20 dekagramm
  • darált sertéshús - 30 dekagramm
  • szeletelt bacon - 8 dekagramm
  • széles metélt tészta - 30 dekagramm
  • Knorr Sajtszószos csirkés penne alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Tegyük fel a tészta főzővizét. A gombákról szükség szerint törölgessük le a rájuk tapadt szennyeződést, de ne mossuk! Lehetőség szerint hagyjuk egészben, de ha túl nagyok lennének, felezzük. A szalonna szeleteket vágjuk kis téglalapokra, egy magasabb falú serpenyőben süssük ki, tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon süssük a meg a gombát (ha nem használtunk bacont, kezdjük tűzforró serpenyővel és 1-2 evőkanál olajjal). Tegyük félre.
  2. A tésztát tegyük a forrásban lévő vízbe és főzzük annak tasakján olvasott utasítások alapján. A még forró serpenyőben pirítsuk aranybarnára a darált húst (szükség szerint kevés olajat adhatunk hozzá). Öntsük fel 2,5 dl hideg vízzel keverjük hozzá a Knorr alapot. A termékben lévő sajt és a tejszín tökéletes kombinációjának köszönhetően igazán ízletes tésztaszószt készíthetünk kevés alapanyagból is. Közepes lángon főzzük 5 percig.
  3. A kifőtt, leszűrt, forró tésztát keverjük a szószba, majd tálaljuk a baconchipssel és a sült gombákkal a tetején.