sárgarépa | 2 darab |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 2 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
fokhagymagerezd | 2 darab |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
hagyma | 1 darab |
zeller | 1 darab |
só | 1 teáskanál |
zöldborsó | 10 dekagramm |
darált sertéshús | 25 dekagramm |
reszelt sajt | 10 dekagramm |
karalábé | 1 darab |
petrezselyemgyökér | 1 darab |
fehér paprika | 1 darab |
Sajtos húsgombóc leves a Levesek kategóriában
A gombóc hozzávalóit a zsemlemorzsa kivételével összegyúrjuk. A zsemlemorzsát csak ezután adjuk hozzá, de csak annyit, amennyi szükséges. Gombócokat formálunk belőle.
A gombócokat egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, miközben a keverés helyett csak a serpenyőt rázogatjuk, hogy a gombócok guruljanak, így megmarad a gömbölyű formája.