Sajtos húscipó recept.
Az 5 dkg sajtot durvára reszeljük, a másik 5 dkg-ot felkockázzuk, a maradékot félretesszük. A húshoz hozzáadjuk a kis kockára vágott hagymát, a tojást, a mustárt, a sót, a borsot, a pirospaprikát, a vízben áztatott és kicsavart zsemlét. Az egészet jól összedolgozzuk, majd beledolgozzuk a sajtkockákat.
A húsmasszából hosszúkás cipót formálunk és egy margarinnal kikent tűzálló tálba fektetjük. Megkenjük a tetejét olvasztott margarinnal. Előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon 40 percig sütjük. A húscipót megszórjuk a maradék reszelt sajttal és további 10 perc alatt készre sütjük.
Közben a krumplit megpucoljuk és hosszában kb 2 cm-es szeletekre vágjuk. Különböző formájú szaggatóval kiszúrjuk és forró olajban megsütjük.