Sajtos hamburger
Sajtos hamburger
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 3 darab
  • tojás - 2 darab
  • olaj - 40 gramm
  • cukor - 2 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sajt - 8 szelet
  • sertéshús - 50 dekagramm
  • liszt - 60 dekagramm
  • joghurt - 100 gramm
  • só - 1 teáskanál
  • lilahagyma - 2 darab
  • saláta - 1 darab
  • kígyóuborka - 1 darab
  • élesztő - 2 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hamburgerzsömléhez elkészítjük a kovászt a langyos tejből, a cukorból és az élesztőből. Miután megkelt, összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Lisztezett felületre borítjuk és 8 egyforma darabra vágjuk a tésztát. Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük őket. Hagyjuk ismét a duplájára kelni, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokos sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük.
  2. Közben a húspogácsához valókat összekeverjük, és kevés olajon készre sütjük. Miután kihűltek a zsemlék, félbevágjuk, salátalevelet teszünk rá és rétegezzük. Hús - sajt - hús - sajt, majd hagyma, uborka, paradicsom és nyakon öntjük ketchuppal és majonézzel.