Sajtos hamburger a Főételek kategóriában
A hamburgerzsömléhez elkészítjük a kovászt a langyos tejből, a cukorból és az élesztőből. Miután megkelt, összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Lisztezett felületre borítjuk és 8 egyforma darabra vágjuk a tésztát. Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük őket. Hagyjuk ismét a duplájára kelni, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokos sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük.
Közben a húspogácsához valókat összekeverjük, és kevés olajon készre sütjük. Miután kihűltek a zsemlék, félbevágjuk, salátalevelet teszünk rá és rétegezzük. Hús - sajt - hús - sajt, majd hagyma, uborka, paradicsom és nyakon öntjük ketchuppal és majonézzel.