Sajtos, hagymás pulykatekercs
Sajtos, hagymás pulykatekercs
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 2 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • trappista sajt - 20 dekagramm
  • Knorr Gyros Fűszervarázs - 2 dekagramm
  • pulykamell filé - 4 szelet
  • száraz fehérbor - 1 dl
  • mexikói zöldségkeverék - 80 dekagramm

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát félkarikára vágjuk, és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. 0,5 dl borral pároljuk (2-3 perc) és fűszerezzük a Fűszervarázzsal. Ha kicsit hűlt, keverjük hozzá a reszelt sajtot.
  2. A masszát egyenletesen osszuk el a vékonyra klopfolt pulykamellszeletek egyik oldalán, tekerjük fel és hajtással lefelé tegyük egy kiolajozott tűzálló tálba.
  3. Szórjuk rá a maradék hagymás sajtot és a maradék fehérbort öntsük alá.
  4. Süssük 180 °C-os sütőben alufólia alatt, majd 8-10 percig fólia nélkül. Köretnek párolt zöldséget ajánlunk.