Sajtos-hagymás pulykatekercs
Sajtos-hagymás pulykatekercs
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 2 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • sajt - 20 dekagramm
  • száraz fehér bor - 1 dl
  • pulykamell filé - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. Vöröshagymát félkarikára vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk (3-5 perc). Utána pároljuk 0,5 dl száraz fehérborral (2-3 perc), fűszerezzük 2 teáskanál villámpáccal.
  2. Ha kicsit hűlt, keverjük hozzá a reszelt sajtot. A masszát egyenletesen osszuk el a vékonyra klopfolt pulykamellszeletek egyik oldalára, tekerjük fel, szórjuk meg a villámpáccal, és hajtással lefelé tegyük kiolajozott tűzálló tálba.
  3. Kenjük rá a maradék hagymás sajtot, a maradék fehérbort öntsük alá. Süssük kb. 15 percig 180 C fokos sütőben alufólia alatt, majd 8-10 percig fólia nélkül.