vöröshagyma | 2 darab |
---|---|
olaj | 2 evőkanál |
sajt | 20 dekagramm |
száraz fehér bor | 1 dl |
pulykamell filé | 40 dekagramm |
Sajtos-hagymás pulykatekercs a Főételek kategóriában
Vöröshagymát félkarikára vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk (3-5 perc). Utána pároljuk 0,5 dl száraz fehérborral (2-3 perc), fűszerezzük 2 teáskanál villámpáccal.
Ha kicsit hűlt, keverjük hozzá a reszelt sajtot. A masszát egyenletesen osszuk el a vékonyra klopfolt pulykamellszeletek egyik oldalára, tekerjük fel, szórjuk meg a villámpáccal, és hajtással lefelé tegyük kiolajozott tűzálló tálba.
Kenjük rá a maradék hagymás sajtot, a maradék fehérbort öntsük alá. Süssük kb. 15 percig 180 C fokos sütőben alufólia alatt, majd 8-10 percig fólia nélkül.