natúr joghurt | 2 dl |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
majoránna | 1 evőkanál |
tojás | 2 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
olaj | 2 dl |
fokhagymagerezd | 4 darab |
sajt | 25 dl |
szalonna | 20 dekagramm |
őrölt fehér bors | 1 teáskanál |
só | 1 evőkanál |
Globus Majonéz | 1 evőkanál |
darált sertéshús | 1 kilogramm |
fekete őrölt bors | 1 teáskanál |
pirospaprika | 1 evőkanál |
zsemle | 2 darab |
Globus Mustár | 1 evőkanál |
fejes káposzta | 50 dekagramm |
Sajtos „egybefasírt” amerikai káposzta salátával a Főételek kategóriában
A zsemléket vízbe ásztatjuk.
A szalonnát apró darabokra vágjuk és egy edényben egy kis olajon megpirítjuk. Egy tálba tesszük a darált húst, a jól kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott zöldségeket, a tojást és a szalonnát az olajjal együtt. Beletesszük a fűszereket is és jól összedolgozzuk.
Két csík alufóliát egymás mellé helyezünk úgy, hogy középen takarják egymást. Bekenjük egy kis olajjal, és egy kis zsemlemorzsával beszórjuk. Rárakjuk a masszát és a közepére tesszük a szeletekre vágott sajtot. Hengerré formájuk a fasírtot. Az alufóliát két oldalt felhajtjuk és beborítjuk vele a húst úgy, hogy ne folyjon ki belőle a szaft. Tepsibe rakjuk és a tepsi aljára 2 dl vizet öntünk. 200 fokon 40 percig sütjük, utána kicsomagoljuk, és ráöntjük a maradék olajat. Grill fokozaton pirosra sütjük.
Közben az amerikai káposzta salátához almareszelőn lereszeljük a zöldségeket, besózzuk és az összes hozzávalót jól összekeverjük, majd lehűtjük.