Sajtos csiga
Sajtos csiga
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • sajt - 20 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • só - 1 evőkanál
  • sütőpor - 2 teáskanál
  • pirospaprika - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A lisztet összemorzsoljuk a hideg Rama margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőport és a sót. Alaposan összedolgozzuk. Akkor lesz jó, ha a tészta már mindent felvett és tiszta marad utána a gyúródeszka. 4 egyforma cipót formázunk belőle és pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
  2. A töltelékhez a Rama margarint 4 egyforma részre daraboljuk, a sajtokat lereszeljük és azt is 4 részre osztjuk. Kis edényben, alacsony hőfokon felmelegítjük a Rama margarint és belekeverjük a sajtot, valamint a pirospaprikát. Kicsit kevergetjük, amíg a sajt meg nem olvad, majd levesszük a tűzről.
  3. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd szorosan feltekerjük. Folpackba csomagoljuk és pár órát (esetleg egész éjszakát) hűtőben pihentetjük.
  4. A pihentetés után vékonyan felkarikázzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.