Feltöltve:

Sajtos csiga

timer 52
mood Közepes
person 120 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
tej1 dl
finomliszt25 dekagramm
fűszer paprika1 teáskanál
1 teáskanál
sütőpor csomag
reszelt trappista sajt15 dekagramm

Sajtos csiga a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tésztát mindig a sütés előtti este kell összeállítani. Ehhez a Rama felét a liszttel elmorzsoljuk, a fele sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a tejjel tésztát gyúrunk belőle. Annyi időre tesszük a hűtőbe, amíg kikeverjük a tölteléket.

2. lépés

Ehhez a maradék szoba-meleg Ramát a reszelt sajttal, 1 mokkáskanál sóval meg a pirospaprikával sima krémmé keverjük.

3. lépés

A tésztát háromfelé vágjuk, majd enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként vékony, hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk. A krémmel egyenletesen megkenjük. Egyenként szorosan fölgöngyöljük, és külön-külön alufóliába csomagolva másnapig hűtőszekrényben pihentetjük.

4. lépés

Sütés előtt a tésztát a fóliából kicsomagoljuk, éles késsel 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A tepsit Ramával kikenjük, a csigákat ráfektetjük. 4 adagban, előmelegített, a közepesnél forróbb sütőben (kb. 200 °C) kb. 4x8 perc alatt aranysárgára sütjük. Hamar sül, figyelni kell rá!

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem