Sajtleves zellerszárral
Sajtleves zellerszárral
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 100 milliliter
  • sárgarépa - 1 darab
  • szegfűbors - 2 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • sör - 200 milliliter
  • fehér bors - 2 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • hagyma - 1 darab
  • zeller - 1 darab
  • dió - 10 gramm
  • szerecsendió - 1 csipetnyi
  • zellerszár - 2 darab
  • kék sajt - 100 gramm
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag
  • Knorr Tyúkhúsleves-kockából készült leves - 1 liter

Elkészítés:

  1. Mossuk meg és pucoljuk meg a zöldségeket, öntsük le Knorr Tyúkhúsleves-kockából készült levessel. Ezután forraljuk fel.
  2. Adjuk hozzá a fűszereket (szegfűbors, babérlevél, bors) és főzzünk zöldséges alaplevet, majd szűrjük le.
  3. A fővő léhez adjunk egy pohár sört és a Knorr Sajtszószt (a leves mennyiségétől függően) és az egészet főzzük pár percig. Ízesítsük szerecsendióval és gazdagítsuk tejföllel.
  4. Vágd fel a zellerszárat és a penészes sajtot kockára. Forró olajon pirítsuk meg a felszeletelt zellert egy serpenyőben, hogy megüvegesedjen.
  5. Öntsük tányérba a levest, a közepére helyezzük a zellert, morzsoljunk rá penészes sajtot és díszítsük néhány szem durvára zúzott dióval.Tanács:A sör hozzáadásával gazdagíthatjuk a leves ízét. A sör, amikor a levesben fő, elveszíti az alkohol tartalmát, és csak aromája kerül a levesbe.