liszt | 700 gramm |
élesztő | 50 gramm |
tej | 100 milliliter |
só | 1 csipetnyi |
cukor | 60 gramm |
étolaj | 100 milliliter |
kefír | 1 pohár |
tojás | 2 darab |
Ráma | 200 gramm |
só | 30 gramm |
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt, 4 részre osztjuk a tálban.
Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kör alakúra kinyújtjuk, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Ramával.
A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.
Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.
Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is vagy fűszeres vajjal, pizza krémmel, baconnal.
Hozzászólások