Feltöltve:

Sajtkrémes, baconos, pizzás habkönnyű kifli

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt700 gramm
tojás2 darab
kefír1 pohár
étolaj100 milliliter
cukor60 gramm
1 csipetnyi
tej100 milliliter
élesztő50 gramm

A krémhez

Ráma200 gramm
30 gramm

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt, 4 részre osztjuk a tálban.

2. lépés

Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kör alakúra kinyújtjuk, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Ramával.

3. lépés

A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.

4. lépés

Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.

5. lépés

Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is vagy fűszeres vajjal, pizza krémmel, baconnal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem