Feltöltve:

Sajtkrémes pogácsa

timer 20
mood Közepes
person 90 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
tejföl3 evőkanál
finomliszt40 dekagramm
reszelt sajt10 dekagramm
pirospaprika1 teáskanál
natúr krémsajt20 dekagramm
nyers tojás1 darab
élesztő1 dekagramm
asztali só1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a lisztet a Ramával, a sóval, a pirospaprikával és az élesztővel elmorzsoljuk. A reszelt sajtot belekeverjük, majd a tejföllel és1 tojássárgával tésztává gyúrjuk.

2. lépés

Folpackba csomagolva hűtőszekrényben pihentetjük 1-2 órán át. Ezután meglisztezett gyúródeszkán késfok, kb. 2 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd egy 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

3. lépés

Ramával kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Kissé felvert tojásfehérjével megkenjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) megsütjük. Miután 7-10 perc alatt elkészül, nem szabad otthagyni, annál is inkább, mert fontos, hogy szép világos maradjon.

4. lépés

Amíg a kis korongok kihűlnek, krémet készítünk. Ehhez a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a többi hozzávalóval jól kikeverjük.

5. lépés

2-2 pogácsát a krémmel vastagon összeragasztunk úgy, hogy a fényes (fehérjével lekent) oldaluk legyen kifelé.

6. lépés

Egy kicsit összenyomjuk, hogy egy kis krém kijöjjön az oldalán, amit reszelt sajtban megforgatunk, de az is jó megoldás, ha ide is egy kis krémet kenünk, s eztán forgatjuk a sajtba.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem