Sajtkrémes pogácsa a Előételek kategóriában
A tésztához a lisztet a Ramával, a sóval, a pirospaprikával és az élesztővel elmorzsoljuk. A reszelt sajtot belekeverjük, majd a tejföllel és1 tojássárgával tésztává gyúrjuk.
Folpackba csomagolva hűtőszekrényben pihentetjük 1-2 órán át. Ezután meglisztezett gyúródeszkán késfok, kb. 2 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd egy 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Ramával kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Kissé felvert tojásfehérjével megkenjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) megsütjük. Miután 7-10 perc alatt elkészül, nem szabad otthagyni, annál is inkább, mert fontos, hogy szép világos maradjon.
Amíg a kis korongok kihűlnek, krémet készítünk. Ehhez a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a többi hozzávalóval jól kikeverjük.
2-2 pogácsát a krémmel vastagon összeragasztunk úgy, hogy a fényes (fehérjével lekent) oldaluk legyen kifelé.
Egy kicsit összenyomjuk, hogy egy kis krém kijöjjön az oldalán, amit reszelt sajtban megforgatunk, de az is jó megoldás, ha ide is egy kis krémet kenünk, s eztán forgatjuk a sajtba.