Sajtfánk
Sajtfánk
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 2.5 dl
  • só - 1 teáskanál
  • Ráma - 8 dekagramm
  • liszt - 16 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • sajt - 12 dekagramm

A tepsi kikenéshez

  • Ráma - 1 darab

A tészta lekenéséhez

  • tojás - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tejet felforraljuk, megsózzuk, beletesszük a Ramát. Amikor felolvadt beleszórjuk a lisztet, és állandóan keverjük 1-2 percig. Akkor jó, ha elvált az edény falától. A tűzről lehúzva egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Amikor kihűlt hozzákeverjük a reszelt sajtot, megnedvesített kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a kikent sütőlemezre rakjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben megsütjük. A sütő ajtót ne nyissuk ki sütés közben.