Sajtfánk
Sajtfánk
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • só (ízlés szerint) - 9 gramm
  • reszelt sajt - 200 gramm
  • liszt - 200 gramm
  • tej - 500 milliliter
  • Ráma - 50 gramm
  • tojás - 3 darab

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy sütőpapírral fedett tepsit vagy sütőlemezt. A Ramával körbekenjük az üstöt, vagy a tálat, amiben készítjük a tésztát, majd beletesszük a maradék Ramát is, ráöntjük a tejet, a sót, és felforraljuk a keveréket. Ha forr, folyamatos keverés mellett beletesszük a lisztet, és lereszteljük a masszát. Ezután beletesszük a reszelt sajtot, és simára keverjük. Ha megvagyunk, folyamatos keverés mellett a tojást is beletesszük a tésztába, és ezzel teljesen simára keverjük azt. A kész masszát csillagcsöves nyomózsákkal a lepapírozott sütőlemezre kinyomjuk. A lemezt vízzel lefröcsköljük, vagy lepermetezzük. Az előmelegített 180 C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a fánkocskákat.