Sajtbejgli recept.
Felforralunk 1 l vizet, elzárjuk alatta a gázt és beletesszük a sajtot egészben. Úgy válasszuk meg az edényt, hogy a sajtot ellepje a víz. 20 percig állni hagyjuk így a sajtot a forró vízben. Amikor letelik az idő, kissé megnyomkodjuk a közepénél a sajtot és puha, formázhatónak érezzük, akkor jó.
A krémhez összekeverjük a szobahőmérsékletű Rama margarint, a dobozos sajtot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, az apróra vágott hagymát és petrezselymet.
Két folpack között kinyújtjuk a sajtot. A cél a téglalap, vagy ovális lenne, de ha amőba lesz az sem baj, hiszen a végeredményben nem fog látszani. A vékonyan kinyújtott sajt tetejéről lehúzzuk a folpackot, de az alján ott hagyjuk még. Beborítjuk sonkával és megkenjük a margarinos krémmel.
A hosszabbik oldal mentén a folpack segítségével óvatosan feltekerjük. Tálcára tesszük a hajtással lefelé. A tetejét pirospaprikával megszórjuk. Hűtőben tároljuk, szeletelni is könnyebb ha már összedermedt.